Српски Покрет Двери - Лого
Search

“Био сам у праву кад сам рекао да би Борис Тадић требало да се повуче из политике. Његова кандидатура за председника представља симбол повратка на бивши режим, који нико не жели једнако као актуелну власт. Народу је доста да бира између Тадића и Вучића”, рекао је председник Двери Бошко Обрадовић.

         Подсетимо, бивши председник Србије и лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић је за Нова.рс рекао да би се кандидовао на председничким изборима искључиво уколико би проценио да нико други од кандидата неће моћи да победи Вучића, али и да управља државом.
 
Реагујући на ову изјаву, Обрадовић каже да сада сви схватају да је на време реаговао кад је, како наводи, апеловао на бившег председника Србије да се повуче из политике.
 
“Ја сам указао да не желимо да будемо таоци бившег режима који нас, заједно са садашњим, држи у зачараном кругу који траје већ пуних 30 година. Сматрам да је грађанима Србије доста да бирају између Бориса Тадића и Александра Вучића, Ивице Дачића и Чедомира Јовановића или између Војислава Шешеља и Ненада Чанка. Ти људи су веома дуго на политичкој сцени, рекли су све што су имали и урадили су све што су могли”, наводи Обрадовић, поручујући да је време да дође до смене политичких генерација у Србији.
 
“Председничка кандидатура Бориса Тадића је симбол повратка на бивши режим који, дубоко сам уверен, нико не жели као и актуелну власт. Ми смо још у септембру прошле године покренули иницијативу, не само за промену садашње власти, већ и корумпираног политичког система који овде важи већ три деценије, а чији је један од симбола несумњиво и Борис Тадић. Зато је важно да опозиција изађе из улоге таоца бившег режима”, наглашава Обрадовић.
 
Лидер покрета Двери каже да ни под којим условима не би могао да стане иза кандидатуре Бориса Тадића, напомињући да је много важно да опозиција има заједничког кандидата прихватљивог за све.
 
“У супротном случају ми ћемо се определити да ли ћемо имати свог кандидата”, закључио је он.

*Извор: Нова.рс

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: