Српски Покрет Двери - Лого
Search

Коментаришући изјаву премијерке Ане Брнабић да ће се разговарати о изборном цензусу, односно могућности да он поново буде пет одсто, лидер Двери Бошко Обрадовић за Нова.рс је истакао да је најава измена изборних закона већ виђена козметичка подвала и превара како би све остало исто.

       “Демократија у Србији више не постоји. Све је лаж. И Скупштина и медији и избори, а пандемија је додатно укинула политички живот. Постоји само Александар Вучић који сваки дан води функционерску предизборну кампању”, напомиње Обрадовић.
 
Он напомиње да је у том смислу фингиран и најављени дијалог власти и опозиције, те да су најаве измена изборних закона већ виђена козметичка подвала и превара како би све остало исто.
 
“Шта је за њих да, супротно доброј демократској пракси, мењају изборне законе у изборној години, кад су их прошле године мењали усред изборног процеса, па су потписи за изборне листе пре ванредног стања скупљани по једним, а после по другим правилима. Тако су смањили изборни цензус са пет на три одсто да би пробали да разбију бојкот опозицију. Сада ће да смисле нешто друго”, каже Обрадовић.
 
Према његовим речима, актуелна власт мисли да јој је све дозвољено, те да нема лажи и преваре којој неће прибећи.
 
“Зато сматрам да нема ништа од чекања милости власти и добре воље европских посредника, већ да морамо сами да се изборимо за слободу, правду и демократију. Зато Двери позивају на протест испред Народне скупштине у суботу, 15. маја на Светски дан породице. Ако се не побунимо све ће нас згазити. С правом јер смо онда то и заслужили јер смо спремни да трпимо владавину најгорих”, поручује Обрадовић.

 

*Извор: Нова.рс

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: