Српски Покрет Двери - Лого
Search

„Ако то нико до сада није смео да изговори јавно ја морам, у име свих нас који смо били опозиција и прошлој и садашњој власти: замолио бих Бориса Тадића, а и многе друге из бившег режима, да се повуку из политике. Урадили су све што су могли и рекли су све што су имали, а нажалост било је више лоших него добрих ствари. Да није било њих не би било ни Вучића“, рекао је лидер покрета Двери Бошко Обрадовић, реагујући на ранију изјаву бившег председника Србије како се „не побеђује на изобрима преговарачком платформом, бројем преговарача” али ни јединством уколико се до њега дошло уценама и условљавањем.


      “Вучић је реакција гневног народа на лошу Тадићеву власт. СНС је само до максимума и болести разрадио коруптивни и псеудодемократски политички систем који је формирала Тадићева и пре тога ДОС-овска криминална власт. У том смислу, не видим шта Тадић уопште више тражи или жели на српској политичкој сцени, уз сво поштовање”, рекао је Обрадовић.
 
Он је казао да без обзира на идеолошке и политичке разлике, не види зашто опозиција не може да има јединствену платформу и заједнички преговарачки тим за будући дијалог са влашћу.
 
“Невероватно смо неозбиљни што то већ немамо и не разумем како некоме наметати овако једноставне ствари ако их сам не разуме. Од пресудног значаја је да спречимо да власт од дијалога направи циркус са 50 учесника и 15 платформи, а то можемо само ако комплетна опозиција тамо пошаље само два или три заједничка преговарача у име свих нас (најбоље да то буду нестраначки стручњаци, један са грађанско-демократског и други са национално-демократског политичког пола) и тако поквари план власти која онда мора да седне и заиста преговара. То нема везе са бројем опозиционих колона са којима треба изаћи на ванредне изборе када се изборимо за слободне и поштене изборне услове”, истакао је Обрадовић, додајући да “бивши режим има право да направи своју колону и понуди, како је рекао, повратак на старо.
 
“Ја мислим да то не може да прође. Лично сматрам да нам треба нешто ново, ни бивши ни садашњи режим, већ промена комплетног корумпираног система који овде влада више од 30 година. Такође сам мишљења да треба учити из црногорског примера изласка у три опозиционе идеолошке колоне које се међусобно не нападају и у збиру могу да победе актуелну власт, пре свега у Београду, уз велику мотивациону кампању за излазак на изборе. Представник бившег режима не може да победи Вучића на председничким изборима, чисто да напоменем, ако Борис Тадић или неко други планира да се поново кандидује. То може бити само неко нов, некомпромитован, ко није био на власти, доказани патриота који има чврст став о очувања Косова и Метохије у саставу Србије, оличење борбе против криминала и корупције, и ко представља једну нову политику у новом времену, која доноси заштиту породице, домаће привреде и животне средине”, закључио је Обрадовић.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: