Српски Покрет Двери - Лого
Search

Екипа са „Корона журке“ у седишту СНС не би смела више да води државу.

      Нагло повећање броја новозаражених и умрлих у Србији директна је последица одржавања лажних избора у сред пандемије нове заразне болести. Ових дана бележимо тужне и трагичне рекорде по том питању у читавој Европи јер смо били прва држава која је организовала изборе у оваквим здравствено небезбедним условима. Неко за то мора политички да одговара. Одговорност је на актуелној власти на челу са СНС и Александром Вучићем, као и на Кризном штабу који је ћутао и својим ћутањем подржао власт у организацији здравствено ризичних избора. Због свега тога Кризни штаб мора хитно да поднесе оставку!

Сви показатељи говоре да је нови талас заразе дошао након попуштања свих мера ради привида нормалности да би се на силу одржали недемократски избори. Ми смо једина земља у Европи у којој је било дозвољено присуство публике на фудбалским утакмицама. Чак су лажирани званични државни подаци и смањиван број заражених и умрлих како се грађани не би уплашили од изласка на биралишта, што је тешко кривично дело угрожавања здравља нације за које такође мора и кривично да се одговара. Наша власт је на крају прослављала лажну победу на изборима на „корона журци“ у затвореној просторији у централи СНС у Београду без икаквих заштитних средстава и мера физичког дистанцирања, што је коштало заразе више високих државних функционера, док је јавности непознато здравствено стање председника СНС и још неколико његових најближих сарадника. Нажалост, жртве овако неодговорног понашања власти биће сви грађани Србије, па и бирачи и присталице СНС који неће добити врхунске услове за лечење као врхушка СНС. За њих, као и све друге обичне грађане Србије, већ нема довољно тестова и слободних места у болницама.

Држава се распала на наше очи. Више немамо ни Скупштину ни Владу, нити било коју другу независну државну институцију. Нико више не верује препорукама Кризног штаба који је компромитован. Грађани су препуштени сами себи. Сада имамо обавезу да одбранимо државу и здравље грађана од властодржаца који су спремни све да жртвује зарад очувања власти по сваку цену, Зато је главна мера за спас народа и државе која нам је потребна смена Кризног штаба и прелазна, техничка Влада стручњака која би вратила поверење грађана у институције државе. Они који су одговорни за раст броја заражених и мртвих не могу даље да воде државу и решавају нову здравствену и политичку кризу коју су сами изазвали.
 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: