Српски Покрет Двери - Лого
Search

Тражимо повлачење из скупштинске процедуре Закона о родној равноправности и Закона о измена и допунама закона о забрани дискриминације јер су противуставни, антихришћански и антипородични.

       Данас је у Медија центру у Београду одржана конференција за медије на којој су говорили: Владимир Димитријевић – један од потписника Апела 212, др Драган Петровић – Покрет свесрпског уједињења, Др Слободан Јанковић – Српски демократски савез, Ивица Божић – Антиглобалисти, Немања Петровић – Београдски фронт, Жељко Бандић – Равногорски покрет и Бошко Обрадовић, Српски покрет Двери. Тема ове конференције је била: „Зашто 15. маја треба поново изаћи на београдске улице?“, а све као најава подршке Породичној шетњи која ће бити одржана у суботу, 15. маја са почетком у 15 часова испред Дома Народне скупштине у Београду.

Бошко Обрадовић је рекао следеће: „Најава председника СНС Александра Вучића да неће потписати Закон о истополним заједницама ако га Народна скупштина усвоји трострука је превара бирача СНС и јавности. Најпре се питамо зашто Вучић неће да потпише закон који сам предлаже, тј. на коме ради Влада Србије на челу са Аном Брнабић и Горданом Чомић које је лично бирао и поставио иако немају никакве везе са СНС? Иако легализација хомосексуалних бракова никада није била део предизборног програма владајуће странке, Влада коју већински чини СНС сада намеће овај предлог закона преко кадра бившег режима који је ушао у њихову власт иако су такве донедавно звали „жути лопови”.

Друга превара крије се у томе што по нашем Уставу председник може једном да врати закон у Народну скупштину, али ако га Скупштина поново усвоји он мора да га потпише. Да ли то Вучић пере руке од сопствене Владе коју је лично он саставио и њоме руководи, или је то само игра за бираче СНС да се он не слаже са нечим са чим се не слаже и већина присталица владајуће странке, па ће на крају рећи да је то Скупштина усвојила и да он ту не може ништа, тј. да је за све крива Гордана Чомић, кадар бившег режима. Ако се не слаже са предлогом Закона о истополним заједницама – онда исти мора да буде повучен из даље процедуре, што се још увек није догодило. Карактеристично је ћутање Гордане Чомић и ЛГБТ активиста који нити једном речју нису осудили Вучићеву изјаву, из чега се може закључити да је све ово унапред режирана представа и да они заједно планирају да закон ипак прође, само се двоуме да ли да то буде пре или после следећих избора, да се доношење закона пре избора не би одразило на пад рејтинга владајуће странке.

Трећа превара се крије у томе да је у својој изјави председник СНС заборавио да помене још два закона који долазе на дневни ред скупштинског заседања већ у уторак, 18. маја, а подједнако су антиуставни, антихришћански и антипородични као и Закон о истополним заједницама. Идеја власти је да ови закони неопажено прођу у сенци расправе о легализацији хомосексуалних бракова, а можда су још гори од тога. Наиме, ради се о увођењу антиуставне категорије рода у наше законодавство, која подразумева да дете рођењем није ни мушко ни женско већ да ће се тек касније у животу определити шта је. Такође се другим законом уводи вербални деликт и кажњавање свакога ко другачије мисли или критикује нове идеологије хомосексуализма и родне равноправности. Тражимо хитно повлачење из скупштинске процедуре Закона о родној равноправности и Закона о измена и допунама закона о забрани дискриминације. Овај захтев испоручићемо властима на Породичној шетњи коју Српски покрет Двери, уз подршку преко 20 других удружења, организује у суботу, 15. маја у 15 часова испред Народне скупштине под слоганом „ЗА СВЕ НАШЕ ПОРОДИЦЕ”. Позивамо све родољубе и породичне људе да нам се придруже.“  

 
Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: