Српски Покрет Двери - Лого
Search

Европска унија наставља са својом подмуклом традицијом селективне заштите људских права и не реагује на отимање имовине Српске православне цркве у Црној Гори и на кршење права на вероисповест српском народу.

    Комесар ЕУ за људска права Дуња Михајловић такође ћути, као и њени претпостављени. Она се декларише као заштитник људских права, иако права штити селективно и на штету народа који би требало да јој буде близак макар у географском смислу, ако већ негира духовну повезаност. До сада је реаговала једино у корист подмукле кампање наметања Србима да су геноцидни.

Комесарка нема намеру да стане на страну истине и заштити права и имовину грађана Црне Горе, припадника СПЦ православне вероисповести, али се није либила да критикује српско Министарство одбране због промоције књига које доказују да Срби нису геноцидан народ.

Поштованој госпођи Михајловић поручујем да ако већ сама занемарује припадност овом простору,  ми Срби из Србије и Црне Горе, не можемо јој дозволити да занемари функцију коју обавља у ЕУ. Не може остати нема на кршење права православних верника у Црној Гори.

     Европска унија упорно и гласно ћути годинама на сваку неправду према Србији, сваку без изузетка  и чак је и генерише. Лоша и јефтина глума забринутости европских намештеника за слободу медија и фер изборе у Србији сада добија свој нови, огољенији облик. Срамно ћутање на дешавања у Црној Гори у вези са отимањем имовине и укидањем основних права СПЦ,  јасно показује да Србија нема искреног партнера у ЕУ, која ће увек и отворено штитити интересе наших осведочених непријатеља.

Цитирам комесарку ЕУ за људска права Дуњу Михајловић: „ Дубоко сам убеђена да младе генерације у Србији и региону заслужују да одрасту у духу мира, толеранције и узајамног поштовања“ и питам је због чега ћути када иста та начела треба обезбедити за почетак младим православним верницима СПЦ у Црној Гори?

Кршење људског права на вероисповест, имовинско и свако друго право СПЦ у Црној Гори је ујединило Србе у свим државама у окружењу. Нико нема права да игнорише ову дугорочну борбу,  која може имати само један могућ исход – победа истине. 

Позивам комесарку да учини напор и пружи доказе да је непристрасна и достојна функције коју обавља, а не само обичан послушни извршилац антисрпске и антиправославне политике.

 

Марија Јањушевић, народни посланик и члан Савета Двери за спољне послове

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: