Српски Покрет Двери - Лого
Search
Da li učestale NATO vežbe u Srbiji znače da odstupamo od vojne neutralnosti?

Najnovija NATO vežba, koja će se održati sledeće nedelje u Srbiji i poseta sekretara NATO pakta Jansa Stoltenberga ukazuju nam na to da se Vlada Srbije udaljava od vojne neutralnosti naše države i da se priprema teren za ulazak Srbije u NATO pakt.

Pogubnom politikom koju vodi ova Vlada dovode se u opasnost odnosi Srbije sa mnogim zemljama koje nisu članice ovog vojnog saveza. Takođe, ovakvim postupcima se ponižavaju sve žrtve NATO agresije 1999. godine i sećanje na njih.


Ukoliko Aleksandar Vučić ima toliko dobre odnose sa Rusijom, kao što kaže, zašto te odnose ugrožava vojnim vežbama NATO pakta? Takođe, ako s jedne strane sarađujemo s NATO, zbog čega ruski humanitarni centar još uvek nema diplomatski status?


Srbija mora insistirati na vojnoj neutalnosti, koja nam je jedina garancija da nećemo opet biti uvučeni u sukobe svetskih sila, već da ćemo biti Istok Zapadu, a Zapad Istoku. To je jedina garancija naše sigurnosti i sigurnosti svih naših građana koji su dovoljno stradali u mnogim vojnim sukobima.



Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: