Српски Покрет Двери - Лого
Search

У депешама Викиликса, које су однедавно доступне јавности, објављени су извештаји које је, тадашњи амбасадор САД-а у Србији, Камерон Мантер, слао својим надређенима. Извештаји се односе на догађаје који су се одиграли током октобра, новембра и  децембра 2008. године. Цитате, које сматрамо кључним, преносимо у четири дела током наредних четири дана, а који јасно говоре да је циљ настанка и рада Српске напредне странке противан Уставу Р. Србије и ономе у шта су њене присталице и бирачи веровали и још увек верују.

 

Депеша број 1 – Депеша од 16. октобра 2008. – Бивши радикал Николић оснива СНС

 

„Бивши радикал и лидер СНС Томислав Николић одржао је своју прву конференцију за штампу, 8. октобра, изневши принципе СНС политике у које спада и сарадња са земљама које признају косовску независност.

Николић је навео да су његови приоритети напредна Србија која штити националне интересе, нуди бољи живот грађанима, делује као мост између Истока и Запада и сарађује са свим земљама које не признају независност Косова. Николић је, међутим, додао да ће СНС бити спремна за „тешке разговоре“ са земљама које признају косовску независност. Током конференције за штампу је било приметно да Николић ни на који начин не помиње политику Велике Србије, мада је спомињао на конференцијама након разиласка са СРС.

Има назнака да СНС добија приступ финансијским ресурсима за подршку партији. Остали посматрачи и дипломатски контакти тврде да Николић добија финансијску подршку из Француске, а да тренутно преговара са фондацијом једне немачке партије око пакета помоћи.“

 

Информативна служба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: