Српски Покрет Двери - Лого
Search

Драган Kрсмановић, магистар историје, пуковник Војске Србије у пензији и председник Друштва историчара Ужица. Био је командант војног Аеродрома Поникве током НАТО агресије 1999. Бивши је управник Војно-историјског Архива у Београду.

На јучерашњој  трибини Савеза за Србију у Ужицу изјавио је следеће:

„Мене који сам живот посветио борби за ову земљу као официр, мени коме су Немци 19. октобра 1941. стрељали 25 чланова фамилије, мог деду који је погинуо у Априлском рату, е мени су рекли да сам фашиста! У целом свету фашисти се крију и покушају да оперу своје лице, а само нас овде у Србији прозивају фашистима?“

 

 

 

Поводом проглашења бојкота, режимски медији постављају питање да ли је опасно што опозиција жели да подели народ, а јасно је да је тај став ,,или си уз нас или си фашиста и насилник“, управо парадигма власти оличена у Српској напредној странци. Они тако не презају ни од тога да велике хероје и истинске родољубе назову фашистима.

Дакле, каква порука нам се шаље годинама уназад? Није важно да ли си купио диплому или мало преписивао, да ли си служио војску, био дезертер или купио стан од тетке из Канаде, за 30 година променио све странке на власти… Ако си уз власт, имаш све и бићеш поштован, ако ниси и противиш јој се, на страну сва херојска дела и жртве, за тили час медији ће од тебе направити  издајника.

Синоћ је у МЗ Центар у Ужицу одржана трибина Савеза за Србију „Ко је опозиција у Ужицу“. Скуп је организовао ужички огранак Савеза за Србију и на њему су говорили представници странака које чине тај савез и представници удружења грађана.

На трибини су говорили Жељко Бацетић ДС, Јован Марковић ДС, Тања Богосављевић (ДС), Владимир Ристовић Двери, Милена Ћосић (НС), адвокат Мирко Филиповић, предузетник Жељко Морачанин, пољопривредник Душан Цвијовић, Катарина Лацмановић Двери, Дејан Крчевинац УОЛ, Драган Бабић Двери и други.

 

Закључак трибине јесте активан бојкот избора против аутократске власти!

Извор видео материјала и описа скупа: Огласна табла Ужице

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: