Српски Покрет Двери - Лого
Search
Duboko smo zabrinuti zbog ubistva Olivera Ivanovića

Ako po rečima Aleksandra Vučića, Srbija nema efektivnu kontrolu nad Kosovom i Metohijom, pozivamo ga da Republika Srbija proglasi okupaciju dela teritorije Srbije, kako bi Srbi na Kosmetu znali da ih država Srbija trenutno ne štiti i da prekine dalje besplodne pregovore u Briselu, koji su takvu gubitničku poziciju Srbije i omogućili.

Izražavamo saučešće porodici i prijateljima pokojnog Olivera Ivanovića i nadamo se da će uskoro saznati istina o ovom strašnom zločinu.


Srpski pokret Dveri izražava duboku zabrinutost zbog atentata i smrti  Olivera Ivanovića. 


I sami smo boravkom na Kosmetu u poslednjih par godina bili svedoci loše bezbednosne situacije  u južnoj srpskoj pokrajni i teških uslova u kojima žive i rade građani Srbije širom Kosova i Metohije,  a što je najstrašnije, pogotovo na severu Kosova. 


Dveri već više godina kritikuju vlast u Beogradu što nije ništa uradila na uspostavljanju sistema bezbednosti Republike Srbije barem na severu Kosmeta gde je većinsko srpsko stanovništvo, već naprotiv svedoci smo ozbiljne kriminalizacije ovog dela države, nedopustive za savremeno društvo i 21.vek. Toliko se Aleksandar Vučić hvalio da Briselski sporazum garantuje bezbednost Srbima i da nema etnički motivisanih ubistava na Kosmetu. Ne tvrdimo da ovo jeste, ali ni ne isključujemo tu mogućnost.


Pitanje je da li će istraga o ovom ubistvu otkriti i ubice i pravu pozadinu ubistva, pošto mnoge istrage separatističkih organa u Prištini i stranog protektorata u poslednjih 18 godina to nisu uspele.


Ako po rečima Aleksandra Vučića, Srbija nema efektivnu kontrolu nad Kosovom i Metohijom, pozvamo ga da Republika Srbija proglasi okupaciju dela teritorije Srbije, kako bi Srbi na Kosmetu znali da ih država Srbija trenutno ne štiti i da prekine dalje besplodne pregovore u Briselu, koji su takvu gubitničku poziciju Srbije i omogućili.



Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: