Српски Покрет Двери - Лого
Search

Председник Двери Бошко Обрадовић је активну кампању бојкота наставио посетивши Ариље, Ивањицу и Ужице.


     У својим обраћањима, Обрадовић је навео још три разлога за бојкот избора заказаних за 21. јун. Први од њих је „културни и књижевни геноцид власти“, односно одлука да се из програма лектире за Српски језик избаце нека од најважнијих књижевних дела. Обрадовић је даље јавност подсетио да ђаци више неће читати „Бој на Мишару“, Домановићеву сатиру „Вођа“, Нушићевог „Народног посланика“, „Јутутунску народну химну“ Јована Јовановића Змаја,  нити романе као што су „Кад су цветале тикве“ Драгослава Михаиловића и „Рани јади“ Данила Киша. Избацивање многих чувених књижевних дела је слика актуелне власти према књижевним достигнућима овог народа, другим речима овој власти посебно сметају духовни и национални књижевни мотиви, а онда и политичке сатире. Ако ова власт избацује из лектире политичке сатире, јасно је да нема услова за фер и поштене изборе, закључио је Обрадовић.

Ариље, 12. јун 2020. године

[ngg src=“galleries“ ids=“237″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Обрадовић је даље навео као разлог за бојкот избора фотографију која је ових дана придобила пажњу јавности, а на којој је син председника Александра Вучића у друштву људи из криминалног миљеа. Као одговор на оптужбе власти да опозиција злоупотребљава дете у политичке сврхе, Обрадовић је поставио питање да ли је дете неко ко има 23 године и који је неколико пута виђен у истом том друштву. Такође, он је упитао да ли сва наша деца треба да се друже са криминалцима, јер је то пут којим актуелна власт иде од самог почетка. Обрадовић је још једном напоменуо да је Двери увек био против злоупотребе деце у политичке сврхе, али да је случај председниковог сина од јавног интереса за Србију.

Ивањица, 12. јун 2020. године

[ngg src=“galleries“ ids=“238″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Трећи разлог је борба против МХЕ и протест који организује Покрет „Одбранимо реке Старе планине“ у суботу 13. јуна у 12. часова испред седишта Владе Републике Србије. Том приликом, Обрадовић је позвао грађане да подрже дугогодишње борце за очување српских река доласком на заказани протест и тако допринесу очувању српских река.

Ужице. 12. јун 2020. године

[ngg src=“galleries“ ids=“239″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Као и у претходним градовима које је обишао, Обрадовић је и данас грађанима делио опозиционе новине и билтен „ЗАШТО БОЈКОТ?“. Двери ће наставити активну бојкот кампању у свим деловима Србије објашњавајући зашто треба бојкотовати предстојеће изборе.
 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: