Српски Покрет Двери - Лого
Search

Гостујући на Радио телевизији Србије, Александар Вучић је најавио да ће држава поклонити сваком пензионеру по 20 000 динара у фебруару или марту, што представља класичан пример куповине гласова.

       Као неко под чијем влашћу су криминал и корупција у Србији достигли врхунац, апсолутно је дегутантно и говорити о бризи Александра Вучића и његовог режима о било ком делу популације у Србији, па тако и о пензионерима. Пензионери, као најстарији део популације у Србији, били су малтретирани у току ванредног стања прошле године да морају ићи у продавнице у четири сата ујутру. Тим истим пензионерима је Александар Вучић смањио пензије 6-16%. Да је хтео да брине о пензионерима, Вучић пензије не би смањивао, јер је то новац који су људи зарадили током свог радног века.

Дакле, овде није реч о било каквој помоћи пензионерима, већ је реч о легализацији куповине гласова. О томе говори и термин исплате ове тзв. помоћи, а то је фебруар или март следеће године, односно време баш пред најављене председничке, ванредне парламентарне и београдске изборе. Очигледно је да је и сам Вучић свестан да су афере и његова повезаност са криминалом и корупцијом узели маха и да му све мањи број грађана верује. Сада очекује да ће са по 20 000 динара успети да обезбеди већину од 1 690 000 гласова, колико пензионера тренутно има у Србији. А та његова куповина гласова ће све грађане Србије коштати око 287 милиона евра!

Ово је само један у низу разлога зашто је Србији потребна промена не само ове корумпране власти, већ промена читавог система. Никада више не смемо дозволити да институције у државе не функционишу и да се један човек пита за све. У супротном, државу више нећемо ни имати.

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: