Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Аранђеловац месецима упозоравају на опасно, небезбедно експлоатисање камена на планини Венчац у циљу личног богаћења бахатих појединаца а и остала аранђеловачка опозиција се бавила овим великим проблемом. Ова опасност још увек траје, а над Аранђеловцем се надвила још једна еколошка катастрофа!

Подсећамо да је врх планине Венчац нижи за 13 метара него што је раније био, а све због контролисаног ископавања драгоценог камена од стране једне приватне компаније из Аранђеловца.

Након Венчаца, еколошка катастрофа је пред вратима и на Малој водојажи, на простору некадашњег гиганта у производњи електро-изолатора, фабрике ФЕП, коју је као предузеће у стечају купила друга велика компанија из Аранђеловца. Нико не може потврдити да је том приликом купљено и само језеро.

По Закону о водама, реке и језера не могу бити у приватној својини. Очигледно је да закони у Србији важе селективно. Скоро цело језеро на Малој ФЕП-овој водојажи је исушено, а рибљи фонд који се налазио у језеру готово потпуно уништен!

За случајеве ове две еколошке катастрофе у Аранђеловцу нико не одговара. Председник општине Бојан Радовић ћути, еколошка инспекција ћути, надлежно Министарство ћути…

Дакле, у питању су једна од две могућности: или власт не зна да еколошка катастрофа постоји, што значи да је неспособна за функције које обавља – или знају а ћуте, што оправдава огромну сумњу на криминал и корупцију која Аранђеловац неминовно води у еколошку катастрофу.

Тражимо од председника општине да спречи  еколошку катастрофу и несагледиве последице у Аранђеловцу. Уколико он није способан да Аранђеловцу врати стари сјај, нека препусти способнијима да брину о интересима грађана. Срамно је што он подноси десетине кривичних пријава против опозиције, а не решава проблеме на које ми указујемо ради заједничке добробити .

Нажалост, верујемо да ни овом случају Бојан Радовић неће реаговати. Да ли из страха, бахатости или немара, нека просуде грађани Аранђеловца. Најважније је да на основу свега грађани одговорно донесу одлуку има ли смисла излазити на фингиране изборе оваквих људи, или је БОЈКОТ ипак једино решење.

ОО Двери Аранђеловац

Извор фото: Facebook / Marina Blagojevic

[ngg src=“galleries“ ids=“144″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: