Српски Покрет Двери - Лого
Search

Одлуком Врховног касационог суда (ВКС), банке у Србији ће несметано моћи да наставе са наплатом трошкова обраде кредита и трошкове осигурања стамбеног зајма код Националне корпорације за осигурање стамбених кредита (НКОСК), чиме се овај суд директно ставио у функцију банака, а против грађана Србије.

       Српски покрет Двери сматра да оваква одлука ВКС-а није утемељена ни на правди ни на праву, већ је искључиво политичка и у интересу крупног капитала, у овом случају банака, чиме се нарушава правна сигурност грађана Србије и мења досадашња пракса судова. Такође, став Врховног касационог суда доводи и до повлашћеног положаја банака у односу на друге привредне субјекте у Србији, а све на штету самих грађана.
 
Оваква одлука Врховног касационог суда је најбољи показатељ онога на шта Двери годинама уназад указују – да судство није независно, да је корумпирано, да се води интересима политике и центара моћи, а да једино не ради оно што му је посао – да пресуђује на основу права и правде. Српски покрет Двери подсећа јавност да су судије овога суда пре две године, због сличних ставова, морале да са посла одлазе прескачући ограду суда, што довољно говори о њиховим поступцима.
 
Једна од кључних тачака програма Двери јесте лустрацијаСудије које доносе овакве одлуке су прави пример за лустрацију. Двери ће увек стајати уз интересе грађана Србије и одлучно се противити пљачци корумпираног судства и банкарског лобија.

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: