Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Banke u Srbiji su stecište pranja novca uz podršku ljudi iz SNS

Srpski pokret Dveri poziva nadležne organe da do kraja ispitaju malverzacije u Komercijalnoj banci i da napokon dođemo do pravosnažnih presuda.

U pojedinim dnevnim novinama objavljena je vest da su pripadnici BIA upali u Komercijalnu banku, u kojoj je najveći akcionar Vlada Srbije, zbog sumnje da su raznim malverzacijama pokradeni milioni evra. U tekstu koji je objavljen u listu Kurir navodi se i da su ranije, u toku suđenja Darku Šariću, obelodanjene i veze Šarićevog saradnika Zorana Ćopića sa menadžmentom Komercijalne banke i načini na koje je prao novac.

Srpski pokret Dveri već duže vreme iznosi brojne informacije o malverzacijama u poslovanju banaka u Srbiji, a narodni poslanik Srđan Nogo je još u maju ove godine postavljao poslanička pitanja na tu temu.




U okviru projekta Dveriliks smo objavili snimak razgovora Zorana Ćopića i Bojana Kordića, direktora Komercijalne banke, koji pokazuje kako se sklapaju dogovori uz rečenice kao što su: „formalan kupac bi bio“, „možemo da stavimo iznos 10 miliona, 15, 20 a iznos je naravno veći“, „znaš šta je cilj ako si me shvatio…plus kolateral naravno ili hipoteka neka za razliku“.




Objavili smo i brojne druge snimke koji su jasan dokaz brojnih kriminalnih radnji i pranja novca, a lica koja su u svemu učestvovala poput pomenutog Zorana Ćopića, nisu procesuirana.

Na osnovu toga možemo postaviti pitanje da li su banke u Srbiji izuzete iz zakona. Pozivamo nadležne organe da se slučaj Komercijalne banke ne završi, kao i mnogi drugi, samo na filmskim slikama akcije pripadnika BIA-e i natpisima u novinama, nego da napokon dođe do pravosnažnih presuda.


Infromativna služba Dveri

 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: