Српски Покрет Двери - Лого
Search

У оквиру кампање бојкота предстојећих избора заказаних за 21. јун, председник Двери Бошко Обрадовић и потпредседница Двери проф. др Тамара Миленковић Керковић су данас посетили Ниш и Пирот.

     Они су разговарали са грађанима Ниша и Пирота, међу којима је владало велико интересовање за бојкот предстојећих избора и том приликом су делили нови број „Новина“ које откривају истину о ситуацији у Србији.

Фотографије из Ниша

[ngg src=“galleries“ ids=“227″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]На конференцији за медије Бошко Обрадовић је истакао да су Двери у активној кампањи бојкота избора на свим нивоима, од републичких преко покрајинских до локалних. Он је истакао да су избори и пре избијања пандемије корона вируса били недемократски, а да су, након окончања ванредног стања постали и противуставни и здравствено ризични, што показује увећан број новозаражених последњих дана.

Фотографије из Пирота

[ngg src=“galleries“ ids=“228″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 

Председник Двери се директно и искрено обратио колегама из опозиције који су одлучили да изађу на ове изборе поставивши им питање зашто дају легитимитет овим противуставним изборима. Подсетио је да смо имали измену изборних закона у току изборне године, што је апсолутно недемократска пракса, а да је изборни цензус смањен са 5% на 3 % како се не би догодило да само СНС и СПС уђу у парламент што би оголило бесмисао таквог парламента. Као врхунац правног скандала, 40 дана пред изборе, промењена су два кључна изборна закона, Закон о избору народних посланика и Закон о локалним изборима. Тако смо дошли у ситуацију да су избори расписани по једним изборним законима, а настављени по другим, што је довољан разлог да Уставни суд поништи ове нерегуларне изборе. С тога, позвао је колеге из опозиције који учествују на изборима – ПСГ, ДЈБ, Нову странку, 1 од 5 милиона, СПАС – да повуку своје изборне листе и стану у одбрану Устава.

Бошко Обрадовић је додао и да је свима јасно да је ћутање Уставног суда заправо умирање највише правосудне институције у Србији, али да политичари, правна струка и медији не смеју да ћуте о томе. Ово је тест за све политичаре и грађани ће се према томе опредељивати кога треба подржати, а да никада не треба подржати оне који крше Устав. До сада смо то знали за власт, која је небројено пута прекршила Устав, али нисмо знали и да је део опозиције који излази на изборе спреман да крши Устав. 

На крају, председник Двери је додао да се нада да ће опозиција преиспитати своју одлуку и определити се за бојкот противуставних и недемократских избора и да ћемо на тај начин, у једном фронту као уједињена српска опозиција, наћи начин да бојкотом ових дођемо до правих демократских избора.

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: