Српски Покрет Двери - Лого
Search

Данас је девети дан штрајка глађу Бошка Обрадовића и седми дан штрајка глађу Ивана Костића испред Дома Народне скупштине.

     Бошко Обрадовић је истакао да су он и Иван Костић рекли све што су имали, а да за све то време траје ћутање државних институција, да РТС већ три дана одбија да прими захтев за вечерњом емисијом уживо, као и да се Уставни и управни суд не оглашавају по питању тужби Српског покрета Двери око измена закона о избору народних посланика и наставку изборног процеса и да нам све то говори у каквој држави живимо.

Обрадовић је подсетио да су он и Иван Костић једина два народна посланика у целој Европи који штрајкују глађу, а да је Србија једина држава у којој се спроводе избори упркос пандемији вируса КOVID-19 која још увек траје.

Од данас, све потребе око обавештавања домаће и светске јавности око штрајка глађу преузима Председништво Двери, а јуче су послата и писма на 300 адреса у САД, Европи и Русији. Такође, народни посланик Драган Весовић је предао молбу Патријарху српском г. Иринеју у којој га је информисао о дешавањима испред Дома Народне скупштине, док ће данас по четврти пут бити предат захтев РТС-у за гостовање Бошка Обрадовића, јер зашто би сви грађани који су опозиционо оријентисани плаћали претплату РТС-у када нико ко другачије мисли од ове власти не мoже да се појави на РТС-у.

Бошко Обрадовић се захвалио свим људима који су јуче, на миран и достојанствен начин, пружили подршку њему и Ивану Костићу и да је то била слика Србија коју ми желимо, без скандирања, увреда и страначких обележја.

 

Инфо служба Двери

Извор: ТАНЈУГ/Андрија Вукелић

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: