Српски Покрет Двери - Лого
Search

Политичка организација, Српски покрет Двери из Београда, посредством свог председника и народног посланика Бошка Обрадовића, на основу Законика о кривичном поступку, поднела је данас Вишем јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против републичког јавног тужиоца Загорке Доловац због основане сумње да је извршила кривично дело Злоупотреба службеног положаја, из члана 359. став 3. Кривичног законика Републике Србије. Загорка Доловац константно чини ово кривично дело пропуштањем дужности надзора и поступајући очигледно несавесно, намерно пропуштајући дужност покретања кривичног поступка против одговорних лица која се сумњиче да су извршила кривична дела која се покрећу по службеној дужности, а за која постоји основана сумња да су извршила кривична дела.

Ово се односи пре свега на:

Овим поводом Бошко Обрадовић изјавио је следеће: „Загорка Доловац је невршењем службене дужности поступила противно Закону о јавном тужилаштву, на основу кога је иста дужна да гони учиниоце кривичних дела као и да предузима мере заштите уставности и законитости. Потреба подношења кривичне пријаве против ње исказује се као нужна будући да се у Републици Србији несметано и пред очима јавности врше тешка кривична дела уз учешће највиших државних службеника, што је праћено очигледним игнорисањем од стране републичког јавног тужиоца који – иако располаже законским овлашћењима и могућностима – не покреће нити показује намеру да покрене било какав кривични поступак, већ све крупне афере гура у фиоку.

[ngg src=“galleries“ ids=“164″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Подношење ове кривичне пријаве посебно је оправдано из разлога губитка поверења јавности у институцију Јавног тужилаштва, јер постоји оправдано очекивање да се у случају извршења кривичног дела од стране носиоца државне власти против истог покрене поступак без обзира на којој се функцији на власти налази, а не да Тужилаштво практично постаје саучесник својим нечињењем“, закључио је Обрадовић.

Видео материјал са конференције за медије можете погледати овде: 

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: