Српски Покрет Двери - Лого
Search

У последњих неколико дана, сведоци смо да је у Србији загађење ваздуха огромно. И то није само паушално изношење става, већ је и голим око видљиво, а што показује и индекс квалитета ваздуха у градовима.

     За све то време, надлежне институције нису понудиле ниједно решење за овај очигледан проблем. Председник Србије Александар Вучић зна преко 4000 топонима у Србији, али не зна где је министар за заштиту животне средине Горан Триван, а министар здравља Златибор Лончар кривицу пребацује на недостатак ветра и даје контрадикторне изјаве како треба избегавати активности на отвореном, али да оне не могу изазвати озбиљне последице по здравље. Прича се врти у круг, а решења за постојећи проблем нема ни на видику. Све то нам потврђује чињеницу да су на руководећа места у државним институцијама постављени партијски кадрови, а да је стручност у другом плану.

Све у свему, истина је само једна, а то је да су градови у Србији међу најзагађенијима у свету, а данас предњаче Ниш, Крагујевац, Косјерић, Ваљево, Београд, Бор, Смедерево…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Још једном, позивамо државне органе да, ради здравља грађана Србије, почну да раде свој посао, а највише државне функционере да им сопствени маркетинг не буде изнад бриге о грађанима.

 

Информативна служба Двери

 

Фото: Н1

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: