Сваки дан, у најударнијим терминима на РТС-у, емитује се видео спот са потписом Владе Србије у коме се говори да се Србија опоравља од корона вируса. Та порука је изузетно лицемерна, с обзиром да је СНС у свом Информатору пред изборе прошле године тврдила да смо победили корона вирус.

И лаику је јасно да ово није видео порука Владе Републике Србије, већ још један у низу пропагандних спотова Српске напредне странке. Одликује га јефтини популизам, али је емитовање изузетно скупо јер секунд промотивног програма на РТС-у у ударним терминима кошта око 100 евра. Посебан проблем је што тај спот не плаћа СНС, већ га плаћа Влада Србије, односно плаћа се новцем свих грађана Србије, а у маркетиншке сврхе једне странке. Влади Србије постављамо и питање: да ли је поменути спот рађен у режији исте маркетиншке фирме која спотове ради и за СНС?

У овом СНС споту се говори и да је држава помогла привреди и грађанима, што је опасна манипулација полуистинама. Давање новца једнако свима у привреди или 100 евра сваком грађанину, је био само маркетиншки трик пред изборе прошле године, а исто се ради и ове године пред ванредне парламентарне изборе који су близу. Да се заиста хтело помоћи грађанима и привреди, помоћ би била селективна и давање једнаког износа и милионерима и корисницма социјалне помоћи не би био могућ. Говори се и о борби за медицинске раднике, а Србија је, нажалост, прва у свету по броју преминулих медицинских радника од КОВИД-19, а здравствени систем је пред пуцањем.

Из свих ових разлога, тражимо хитан прекид емитовања овог СНС пропагандног спота који обилује манипулацијама и низом неистина.