Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri na sastanku sa predsednikom Moldavije na temu porodične politike

U subotu 15. septembra u Palati Republike Moldavije zavšen je 12. po redu Svetski kongres porodica, koji je krunisan svečanom večerom, za posebne goste, kod predsednika Republike Moldavije, Igora Dodona.

 Glavna tema završnih izlaganja bilo je ujedinjenje istoka i zapada po pitanju zaštite i očuvanja porodice. Tim povodom, predsednik Saveta za porodicu Dveri razgovarao je sa prisutnima o dve velike pobede koje su Dveri u prethodnom periodu imale.


„Prva, Dveri su prve u Srbiji organizovale Okrugli sto u Narodnoj skupštini na temu nataliteta i porodice, gde smo okupili sve najrelevantije organizacije iz Srbije koje se bave pitanjem porodice. Zaključke okruglog stola predali smo ministarki zaduženoj za demografiju. Nakon toga, održan je i radni sastanak, takođe u Narodnoj skupštini Republike Srbije, na kojem smo se dogovorili o formiranju zajedničke krovne asocijacije svih organizacija i pojedinaca, institucija koje se bave porodičnim pitanjima. I druga pobeda, Dveri su jedne od osnivača Saveza za Srbiju, dugo očekivane opozicione kolone, sastavljene od više stranaka različito orijentisanih, ali Saveza koji je porodičnu politiku stavio u centar svog programa.” – rekao je Pejović.


Po rečima svetskih lidera u porodičnoj politici, ovim potezima Dveri prate moderan trend ujedinjavanja, koje je neophodno u svim sferama i zato je ova vest naišla na odobravanje.


Na kraju večeri, Radoš Pejović, razmenio je misli sa predsednikom Republike Moldavije, Igorom Dodonom o budućnosti porodičnih vrednosti i očuvanja institucije braka i porodice.



Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: