Српски Покрет Двери - Лого
Search

Преко 15% светске популације погођено је неком врстом хендикепа, а ништа боља ситуација није ни у Србији.

Српски покрет Двери истиче да је Mеђународни дан особа са хендикепом постао само један дан у години посвећен сувопарним саопштењима разних удружења и институција, уместо да то буде дан када ћемо сумирати све напретке које смо као друштво и држава постигли на пољу унапређења квалитета живота ове нажалост озбиљно маргинализоване групе наших суграђана.

Преко 15% светске популације погођено је неком врстом хендикепа, а ништа боља ситуација није ни у Србији.

Свуда око нас налазе се људи који имају неки вид посебних потреба и ми као одговорни друштвено политички активни грађани, морамо се посветити изналажењу праведних и недискриминаторских решења како бисмо овој групи људи обезбедили достојанствен живот и како бисмо их померили са маргине на коју их је гурнула свака власт у последњих тридесет година.

Брига о особама са хендикепом по природи ствари креће са нивоа републичке власти и надлежних министарства али своју финалну реализацију има на нивоу локалних самоуправа којима је веома често важније све осим потреба ових људи.

Српски покрет Двери као породична странка, наглашава да ће ово бити веома важна тачка у дефинисању наше политике на терену, а поверење које од грађана тражимо биће преточено управо у бригу о најугроженијим слојевима нашег друштва међу којима је свакако и ова популација.

 

 

Борко Пушкић,

Председник ИО Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: