Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri na Vidovdan posetile Kosovo i Metohiju

Delegacija Srpskog pokreta Dveri na Vidovdan posetila je Gračanicu i Gazimestan na Kosovu, a potom Prizren, Bogorodicu Ljevišku, Svete Arhangele, Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane u Metohiji.


Kako je i dalje Bošku Obradoviću zabranjen ulaz na teritoriju AP KiM od strane separatističkih vlasti u Prištini, delegaciju Dveri činilo je 30 članova predvođenih potpredsednikom Jugoslavom Kiprijanovićem, narodnim poslanikom Marijom Janjušević, članom Predsedništva Miroslavom Drekićem i predsednikom Ženske snage Dveri, Danijelom Perišić.




Svesni izuzetno teške situacije u kojoj se odvija život monaštva, sveštenstva i naših sunarodnika na teritoriji AP Kosovo i Metohija, ličnim prisustvom delegacija Dveri posvedočila je saborno opredeljenje da Kosovo i Metohija ostaje ključna tačka opstanka i postojanja čitavog srpskog naroda.




Sveti car Lazar, sveti mučenici i novomučenici kosovsko-metohijski, Sveti Stefan Dečanski i Sveti srpski arihepiskopi i patrijarsi Pećke Patrijaršije nisu mitovi, već realan izvor i uvir smisla našeg postojanja, kako naroda tako i države.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: