Српски Покрет Двери - Лого
Search

Опште је позната чињеница да је велика већина медија у Србији, што електронских што штампаних, под директном контролом Српске напредне странке. Поред тога што контролишу све телевизије са националном фреквенцијом и све таблоиде, људи блиски СНС-у су у претходним годинама купили скоро све телевизије са регионалним и локалним фреквенцијама. Они ретки који су се томе одупрели, данас трпе притиске у сваком погледу, што је случај и са зрењанинском КТВ.

       Наиме, притисак се не врши само „разним интервенцијама“ политичких субјеката власти, већ се он огледа и у ускраћивању новца на конкурсима за доделу средстава медијима из буџета локалних самоуправа, и то свим оним медијима који нису под директном контролом СНС-а. Најбољи пример за то јесте издвајање новца из буџета града Зрењанина за медије у последње две године, где је, примера ради, крушевачкој ТВ Сантос, телевизији под потпуном контролом СНС-а дато 117 447 евра, док је за исти период зрењанинској КТВ издвојено само 850 евра. Тако је било и ове године у Зрењанину, где је 10 милиона динара распоређено само одређеним, очигледно подобним медијима. Ситуација по овом питању је идентична у свим градовима где постоји било који слободни медиј, медиј који није под директним утицајем СНС-а.

То је најбољи пример да СНС не жели слободне медије, већ управо супротно – да покуша да угаси сваку слободно изговорену јавну реч где год могу. Знајући за овакво стање у целој Србији, један од основних услова Српског покрета Двери за фер и слободне изборе јесте управо слобода медија, од оних републичких преко регионалних до локалних.

 

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: