Само дан после суђења пред Прекршајним судом у Београд због организације протестне шетње на великом опозиционом митингу 13. априла – Бошко Обрадовић је добио нови позив као окривљени на захтев МУП-а.

Нови прекршајни поступак односи се на организацију „Слободне зоне“ у Пионирском парку испред Председништва Србије од 4. маја. И овај, други захтев за покретање прекршајног поступка против Бошка Обрадовића потписује исти полицајац – потпоручник Милосав Стиковић, који предлаже да се саслушају као сведоци полицијски службеници Одељења за јавни ред и мир Драгољуб Обренић и Борис Губеринић. Саслушање је заказано за 17. децембар у Прекршајном суду у Београду.

Овим поводом народни посланик и председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је следеће: „Претпостављам да је у питању конкретан резултат дијалога између власти и опозиције који се води у Народној скупштини уз посредовање Маје Гојковић и делегације Европског парламента. Ово су сигурно нове активности владајућег режима у циљу побољшања изборних услова пред наступајуће изборе на пролеће следеће године. Шалим се, наравно, и истичем да је ово само још један доказ колико далеко иде лаж на којој почива систем власти Александра Вучића. Подсетићу јавност да председник СНС скоро у свакој својој изјави истиче да у Србији може слободно да се шета на свим протестима, а онда све супротно томе – стижу једна за другом прекршајне пријаве опозиционим активистима и организаторима протеста из Двери, Не давимо Београд, „1 од 5 милиона“… Најсвежији пример је јучерашња изјава Александра Вучића поводом насловне стране НИН-а у којој на дан док ми се суди у Прекршајном суду у Београду изнова тврди да у Србији „можете шта хоћете, да упадате у РТС, да шетате где хоћете…“. Да, то можете, али онда следи брутална интервенција полиције која уместо да хапси оне који крше закон гања оне који се буне и указују на кршење закона од стране највиших представника власти и медија под контролом власти. Све је замена теза, лаж и превара када је ова власт у питању. Али, неће нас заплашити ни зауставити. Настављамо са опозиционим активностима, протестима и грађанском непослушношћу још јаче, све до пада актуелног режима“.