Српски Покрет Двери - Лого
Search

Прекршајни суд у Београду покренуо је нови поступак против председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића, сада због организације протеста испред Дома Народне скупштине 8. маја.

      Тога дана народни посланици Двери спонтано су протестовали против власти због измена изборних закона у сред изборног процеса, а спонтани протести су дозвољени по Закону о јавном окупљању. Овај захтев Министарства унутрашњих послова за покретање прекршајног поступка против Бошка Обрадовића посебно је споран јер се ради о политичким активностима народних посланика које полиција не може ограничавати. Сведоци из Одељења за јавни ред и мир, полицијски службеници Предраг Петровић и Јово Петровић, у свом извештају чак отворено лажу да су народни посланици Двери настојали да онемогуће улазак у Дом Народне скупштине другим народним посланицима и запосленим лицима у Скупштини, што је апсолутна неистина јер тога дана су сви могли нормално да уђу у Народну скупштину.
         
Ово је трећи прекршајни поступак који се води против Бошка Обрадовића пред Прекршајним судом у Београду. Већ му се суди за организацију протестне шетње на великом опозиционом протесту 13. априла 2019. године и за промену маршруте протесне шетње приликом организације „Слободне зоне“ испред Председништва 4. маја такође прошле године. Истовремено, у Тужилаштву је у току истражни кривични поступак против Бошка Обрадовића поводом вербалних инцидената са народним посланицима власти на истом протесту од 8. маја ове године. Упркос више пута поновљеним изјавама председника СНС Александра Вучића да нико неће одговарати за организацију протеста – очито је да се прогон политичких неистомишљеника наставља и појачава у страху власти од новог изливања народног незадовољства на улице. Уверавамо представнике власти да нас не могу уплашити нити зауставити да се придружимо грађанима на новим демонстрацијама које се морају догодити јер су сви канали за критику власти изузев улице заблокирани. С обзиром да нема могућности да се другачије мишљење чује ни на великим медијима ни у парламентима од републичког преко покрајинског до локалног нивоа – нема сумње да је једини преостали начин за опозиционо деловање улица као аутентични народни парламент.    
 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: