Српски Покрет Двери - Лого
Search

Лидер Двери Бошко Обрадовић поздравља формирање Удружене опозиције Србије и спреман је на партнерску сарадњу о кључним питањима, али истиче да нису желели да буду део тог политичког савеза јер, како каже, нема јасан програм.

– Двери су биле један од оснивача Савеза за Србију са озбиљним програмом у 30 тачака и не желимо да будемо део новог опозиционог савеза без јасног програма – рекао је Обрадовић за Танјуг, упитан зашто Двери нема у њему.

Према његовим речима, Двери ће, с обзиром да СзС од данас више не постоји, наставити самостално деловање.

Двери сада желе, како је додао, да представе свој програм и нове људе који никада нису били на власти, а то је, како наводи, нешто по чему се разликују и од садашње и од бивше власти.

– Сматрамо да је наше најважније уставно, национално, државно, економско и безбедносно питање у овом тренутку очување Косова и Метохије у саставу Србије и ту смо спремни на сарадњу са свима у УОС, остатку опозиције, али и са присталицама власти који се противе признању лажне државе Косово и разграничењу – навео је Обрадовић у писаној изјави. Двери су, каже, сагласне са циљевима УОС који се тичу борбе за демократију, слободу медија и поштене изборе, јер то проистиче из потписа на Споразум са народом и расположене су за техничку сарадњу по тим питањима.

Сматра да више није довољна само смена власти, већ промена комплетног политичког система који је на сцени већ 30 година, као и утврђивање кривичне одговорности за оне који су кршили Устав и законе.

То значи, каже, лустрацију у форми затворске и финансијске казне, одузимања незаконито стечене имовине и забране обављања јавне функције на дужи период.

– То је програм Двери и наша мисија и на томе ћемо инсистирати – рекао је Обрадовић.

 

Извор: Блиц

Фото: Нова С

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: