Српски Покрет Двери - Лого
Search

Другог дана посете београдској општини Чукарица, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић посетио је приградска насеља Сремчица, Умка, Остружница и Рушањ.

       Приликом посете Сремчици представници Двери су заједно са покретом „Нова снага Србије” указали на проблеме са којима се суочава ово насеље: нема канализације, једна школа од две нема салу, нема довољно вртића, бројне зграде на Горици немају централно грејање иако су се станари уселили пре 10 година, нема паркова за децу, нема стаза за трчање и шетање кроз Липовачку шуму, а аутобуси на линији 511 су дотрајали и прљави. Најудаљеније чукаричко насеље Умка такође нема канализацију, муку мучи са каналима за одводњавање, комарцима, али свакако једно од највећих проблема овог насеља јесте највеће клизиште у Европи, о чему је говорио Душан Остојић, представник Двери из Обреновца. У Остружници, у којој је 1805. године отворена најстарија световна школа у Србији – два века касније иста школа још увек нема изграђену фискултурну салу, а Остружница нема канализацију. На магистралном путу који пресеца ово насеље нема надвожњака нити искључења, те ова два проблема представљају велики безбедносни ризик, како за пешаке, тако и за возаче. Многе улице у насељу нису асфалтиране. Али власти Града Београда ипак нису заборавиле Остружницу и сетили су се да у атару овог историјског насеља праве депонију грађевинског отпада. Наиме у „Стратегији за управљање отпадом”, коју је недавно усвојила Скупштина града Београда, до 2026. године у Остружници је планирана изградња депоније и погона за прераду грађевинског отпада. Како ће  стотине хиљада тона грађевинског отпада утицати на животну средину, видели смо недавно на примеру баре Рева. Ветар ће развејавати прашину по насељу, погон ће правити велику буку, а стотине тешких камиона шпартати кроз насеље. Овде су опет градске власти изашле у сусрет грађевинској мафији скраћујући руте за одвоз шута и на тај начин им упумпавајући додатну зараду, а све на уштрб здравља и безбедности становника овог насеља. На нама из Двери је да обавестимо грађане о свему овоме и јавно обећавамо да ћемо са преузимањем власти у престоници овај пројекат зауставити, изменити ову лошу одлуку и такође покренути решавање свих ових других проблема. На крају посете овим приградским насељима одржан је састанак са удружењем грађана „Рушањ”, која разним занимљивим пројектима покушава да оживи ово лепо место. Једно од њих је израда мурала на згради месне заједнице посвећеног Горану Петровићу, ратнику из овог места који је погинуо на Косову и Метохији 1998. године.

[ngg src=“galleries“ ids=“424″ display=“basic_slideshow“]

           
Дводневна посета Чукарици завршена је шетњом Адом Циганлијом где су активисти Двери на челу са Бошком Обрадовићем делили „Породични гласник Србије” и разговарали са грађанима који су већ почели да користе чари београдског мора. Не чекајући завршетак дијалога између власти и опозиције и слободу медија, Српски покрет Двери је свакодневно тамо где је и народ и представља свој програм за промену система, а не само власти. Јер овде су се власти мењале више пута за последњих 30 година, али је корумпирани политички систем остајао увек исти.

Заједничку конференцију за медије Српског покрета Двери и Нове снаге Србије можете погледати овде: 

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: