Српски Покрет Двери - Лого
Search

Данима уназад, на свим телевизијама са националном фреквенцијом, укључујући и РТС који плаћају сви грађани Србије, приказује се реклама озлоглашене у целом свету компаније „Рио Тинто“ заснована на неистинима. Наиме, у њиховој реклами све је као из бајке – вода чиста, природа пуна зеленила, а породице срећне. У стварности, где год „Рио Тинто“ послује, иза њих остаје пустош, затроване реке и трајно уништена животна средина. У појединим државама су чак изазвали грађанске ратове, као што је случај са Папуом Новом Гвинејом. То је лако проверљива чињеница врло једноставним претраживањем на „Гугл“-у.

       Дакле, ова компанија која се бави ископавањем и прерадом литијума, сада покушава да креира јавно мњење у Србији и да грађанима прикаже како они усрећују људе што је потпуно супротно од свеукупне њихове досадашње праксе и историје пословања. Са друге стране, они никако не би могли да обмањују јавност Србије да за то немају дозволу људи који воде Србију и који су највећи лобисти доласка „Рио Тинта“ – Александра Вучића и Зоране Михајловић. Њима је тренутна сопствена финансијска корист битнија од заштите животне средине, здравља људи, очувања најплоднијег земљишта у Јадру и Рађевини и опстанка биљног и животињског света. Јер, ако је тачно да прерада литијума не угрожава животну средину и доноси финансијске бенефите државама, зашто се литијум не ископава у Немачкој која има највеће залихе у Европи?

Српски покрет Двери јасно каже да пројекат „Јадар“ треба зауставити и забранити даљи рад у том правцу озлоглашеног „Рио Тинта“, јер здрава животна средина у Србији нема цену. Први корак ка томе мора бити забрана емитовања спота заснованог на неистинима поменуте компаније на телевизијама са националном фреквенцијом, а поготово на РТС-у који је власништво свих грађана Србије.

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: