Српски Покрет Двери - Лого
Search

У Београду је данас, испред Скупштине Србије, одржан протест радника на интернету, тзв. фриленсера. Српски покрет Двери даје јавну подршку захтевима фриленсера од самог почетка, а данас је делегација Двери, предвођена потпредседником Двери проф. др Тамаром Миленковић Керковић и чланом Председништва и председником ГрО Двери Београд Радмилом Васић, и присуствовала протесту.

      Том приликом Радмила Васић је изјавила да су Двери данас на овом протесту како би подржали праведне захтеве фриленсера, али да осим њих, Двери подржавају и све раднике који су у току економске кризе изазване пандемијом корона вируса остали без посла или су радили а плате им нису исплаћене.

[ngg src=“galleries“ ids=“354″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Проф. др Тамара Миленковић Керковић је истакла да су представници Двери данас на протесту на позив самих фриленсера. Како је рекла, Двери подржавају фриленсере јер су они млади и најобразованији део српског становништва, да је њих у Србији више од 100 000 и да су они тренутно изван система, нису запослени у јавним предузећима, а држава им ништа није помогла како би своје знање уновчили, док им сада тражи да плате порезе и доприносе на зараде за последњих пет година на основу Закона о раду који се на њих не односи јер они уопште нису ни препознати у том закону. Проф. Керковић је истакла да су они за државни систем у Србији невидљиви, да раде за иностране послодавце, али да их држава третира као раднике и послодавце што они заправо нису и да им сада тражи да плате порезе и доприносе на 80% примања пет година уназад и то порезе и доприносе за здравствено и пензијско осигурање, али и за осигурање за незапосленост, што не само да је неправедно, већ и апсурдно за људе која имају статус незапослених лица.

Цео снимак са даншњег протеста можете погледати овде

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: