Српски Покрет Двери - Лого
Search

На простору Краљеве чесме (Лисичији поток) у суботу 2. новембра u 13 часова биће одржан комеморативни скуп свим невиним  жртвама комунистичког режима у Београду и Србији и скуп подршке обнови  девастиране  „Краљеве чесме“, а делегација Двери ће узети учешће на овом скупу.

Подржавамо идеју да се обнови цео спомен парк у склопу којег би се подигао и први споменик бројним жртвама стрељаним без суда на овој локацији крајем 1944. од стране комунистичког режима.

Сматрамо да је очување сећања на ове жртве важно за правилно и свеобухватно разумевање историје и предуслов за исправно сагледавање садашњости и изградњу боље будућности. Јер ако нисмо објективни у погледу жртава и сопствене историје, нећемо моћи да будемо објективни ни према садашњим дешавањима у друштву. Неправде нанешене искључивошћу и тоталитаризмом према било коме ко је невин и пресуде над било киме без објективног и правичног суда, морају добити свој епилог са историјске дистанце да би будуће генерације имале здрав основ за изградњу стабилне државе. Двери се за такав приступ залажу.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: