У суботу 12. јуна, са почетком у 12 часова, испред фабрике „Линг Лонг“ биће одржан протест због најављене изградње фабрике гума која користи најпрљавију технологију за производњу и то на, од стране режима, поклоњених 100 хектара плодне војвођанске земље.

Очигледно је да режим жели да Србија постане земља уништене животне средине. Да је тако показује долазак тзв. инвеститора са најпрљавијим технологијама попут кинеског „Зиjина“ у Бору, коме је рад забрањен и у матичној држави, затим светски озлоглашене компаније „Рио Тинто“ која која жели да ископава литијум и која иза себе увек оставља пустош, као и покушаја градње многобројних мини хидроелектрана и зацевљења најбристијих река, о сечи дрвећа у скоро сваком граду у Србији да и не говоримо.

Српски покрет Двери пружа апсолутну подршку суботњем протесту у Зрењанину и позивамо грађане Зрењанина, али и целог Баната и Србије да дођу испред фабрике „Линг Лонг“ како би показали да се не слажемо са кршењем закона и прописа од стране актуелног режима и кинеских инвеститора. Око овог пројекта влада много контроверзи, а да је тако показује малтретирање новинара и грађана који су желели да сниме читав овај пројекат, и то од стране кинеских држављана који су очито обезбеђење фабрике.

Како не би постали странци на сопственој земљи, будимо у суботу 12. јуна у 12 часова у Зрењанину!

Фото: Н1