Српски Покрет Двери - Лого
Search

Више је него јасно да је пандемија вируса КОВИД-19 донела економску кризу свуда у свету, па тако и код нас. И док се друге државе боре да што мање њихових грађана остане без радних места и док покушавају да нађу решења за своје привреде, власт у Србији чини управо супротно – прописује додатне намете својим грађанима и не размишља о малом домаћем привреднику.

      Од 1. јануара следеће године најављено је поскупљење бензина (што ће довести и до поскупљења већине других производа), ТВ претплате, цигарета, а поједине општине ће повећати и порез на имовину и цену воде. Ипак, најтрагичнија одлука ове власти да попуни очигледну рупу у буџету Републике Србије, јесте повећање цене ПЦР тестова и то за 50% – са шест на девет хиљада динара! У тренутку када Србија свакога дана има све више заражених вирусом КОВИД-19, власт уместо да својим грађанима олакша тестирање, она им то додатно наплаћује. Зато режиму Александра Вучића постављамо једноставно и логично питање: Који је разлог повећања цене ПЦР тестова?

Шта год да је изговор ове власти за повећање цене ПЦР тестова, једини реалан одговор јесте покушај да се колико-толико смањи дефицит у буџету. Сигурно је да би тај дефицит био мањи и да не би било потребе за додатним поскупљењима да десетине милиона евра из буџета не одлази на намештене тендере и рођачко-кумовске криминалне послове актера из саме власти.

 

Инфослужба Двери
 
*Извор фотографије 1: В. Кесер

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: