Данас је ГрО Двери Пожаревац поднела Основном Јавном Тужилаштву кривичну пријаву против директора ЈКП Водовод и канализација Пожаревац Александра Димитријевића за кривична дела из члана 359 КЗ Републике Србије злоупотреба службеног положаја став 1, затим као и из члана 366 КЗ РС трговина утицајем ради запошљавања своје супруге и другог лица у кумовским везама.

Наиме, по ступању на дужност директор Александар Димитријевић је у августу 2019. донео нови Правилник о организацији и систематизацији радних места у предузећу и користећи свој положај омогућио Јагоди Димитријевић својој супрузи пријем у стални радни однос.

На овај начин је својим чињењем омогућио својој супрузи пријем у стални радни однос без конкурса,затим свесно израдом нове систематизације послова прво угасио службу контроле квалитета воде,склонио запослене на неодређено време који су сви имали више квалификација и већи степен стручне спреме,како би својој супрузи омогућио боље радно место и већу плату,а затим у фебруару 2021. поставио и своју супругу и куму на боља радна места.

Српски покрет Двери у Пожаревцу у оквиру свог Прогласа Промена система-сигурност за све осуђује уврежену праксу СНС директора, непотизам, запошљавање ужих чланова породице,злоупотребу положаја и трговину утицајем.

[ngg src=“galleries“ ids=“381″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Градска организација Двери