Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери је више него заинтересован за сусрет са политичком делегацијом из Републике Српске, у циљу заједничког одговора државе Србије и РС на последњу одлуку Валентина Инцка да се промени кривични закон БиХ тако да се свако негирање да се у Сребреници десио геноцид кажњава затвором. 

       Инспирисани националним јединством које је постигнуто по питању противљења овој одлуци између власти и опозиције у РС, још пре неколико дана затражили смо да као политички чиниоци у Србији, без обзира на све наше идеолошке и политичке разлике, заједнички подржимо Републику Српску и одлуку парламента РС којом се одбацује Инцкова одлука и уводи казна за кривично дело означавања РС геноцидном. Такође смо кроз предлог Свесрпске декларације о заштити српских националних и државотворних интереса сугерисали да један сличан закон треба да буде усвојен и у Србији и да треба забранити односно строго  казнити свако називање Србије, РС или српског народа у целини геноцидним. Одговор власти на овај наш предлог још увек нисмо добили. 
 
Након овог нашег предлога уследио је усмени позив председника Републике члановима Радне групе за међустраначки дијалог у Народној скупштини да присуствујемо радном ручку који ће у Београду данас бити уприличен за делегацију РС приликом њихове посете Србији. Увек смо спремни да се одазовемо озбиљном разговору са политичким представницима из РС, али тражимо да се тачно зна формат и тема састанка. Посебно инсистирамо на томе да у оба парламента, и Србије и РС, буду донете Резолуције о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ, што је дуг према свим страдалницима у Јадовну, Јасеновцу и другим стратиштима који нисмо одужили већ 76 година. Ако је то и подршка српском народу у Републици Српској да истраје под новим ударима од стране високих западних представника тема било ког састанка, ми смо спремни да се одазовемо, али сматрамо да нема разлога за било какву медијску представу и политички маркетинг актуелне власти у Београду по овом питању нити желимо да будемо део тога.

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: