Dveri: Priznanje Kosova kao još jedna Vučićeva „pobeda“

Pored etiketa i vređanja svih koji misle drugačije „predsednik svih građana Srbije“ je u emisiji Ćirilica potvrdio ono što Dveri govore već godinama – priznanje nezavisnosti Kosova je uslov na daljem putu u EU.

„E sad dolazimo do Kosova. Rekao je to sad francuski ambasador i nije to tajna nikakva, zaista nije tajna. U PRAVU JE, da mi moramo da sklopimo pravno obavezujući sporazum sa Prištinom ukoliko želimo da budemo deo Evropske unije.“ – rekao je Vučić u emisiji Ćirilica.

A pravno obavezujući sporazum sa Prištinom je zapravo mirovni ugovor dve ravnopravne strane. Time po međunarodnom pravu prestaju da važe rezolucija 1244 i Kumanovski sporazum iz 1999. Kosovo neće dobiti stolicu u UN odmah, ali bi tim pravno obavezujućim sporazumom, što je Vučić najavio, postalo država.

Očigledno je da je 2018. godina prelomna u tom pogledu i da će Vučić nastojati da ove godine ispuni zadatak koji je dobio od Zapada, a već sad na sve načine pokušava da predstavi javnosti da drugog rešenja nema i da će to biti naša pobeda.

Predsednik Dveri, Boško Obradović, je istakao da je jasno da sav ovaj napad na opoziciju i glumatanje za narod služe kao kamuflaža onoga što se radi, a to je odricanje od KiM zarad puta Srbije u EU.

„Kao što ste i priznali svom ocu koji Vas je savetovao da ne potpisujete ništa. „Mora nekoˮ – odgovorili ste mu. Ne mora niko. Mora samo onaj ko je ucenjen, koga su zbog toga doveli na vlast i koji je spreman na sve zarad opstanka na vlasti i ličnog interesa. A to ste Vi, Aleksandre Vučiću!“ – poručio je Obradović.

Informativna služba Dveri