Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri protestovale zbog dolaska fašiste Porošenka

Neviđen skandal u Narodnoj skupštini – poslanik Dveri, mr Ivan Kostić, sa saradnicima iz poslaničke grupe bio zatvoren u skupštinskom holu, a potom mu je zabranjena ranije najavljena KZN, kako ne bi mogao da javno iznese protest Dveri zbog dolaska Porošenka u Skupštinu.

I pored zabrane konferencije, poslanik mr Ivan Kostić je dao izjavu uživo za fb stranicu Dveri i postavio pitanje na osnovu čega je Porošenko došao u Srbiju, zašto nije sazvana sednica na kojoj bi on govorio pa da vidi šta srpski poslanici i srpski narod misle o njemu i čega se to naša vlast stidi kada ovu posetu sprovodi na ovakav način.  

On je podsetio da je Odbor za ljudska prava UN 2016. godine doneo rezoluciju kojom se osuđuje neonacizam i neofašizam u Ukrajini i da je Porošenko predstavnik tih neonacističkih i neofašističkih struja.


Kostić se složio i sa izjavom deputata ruske Dume, Natalijom Poklonskajom koja je pitala srpske vlasti da li će odvesti Porošenka u park u Beogradu gde je spomenik deci ubijenoj u bombardovanju jer isti taj Porošenko priziva NATO snage da bombarduju ljude i decu na istoku njegove zemlje, ili spomenik borcima protiv fašizma kakve Porošenko ruši u Ukrajni?




Par minuta pre dolaska Porošenka u Skupštinu, Maja Gojković je prišla poslaniku Kostiću, koji je mirno sedeo u skupštinskom holu, čekajući svoj termin za konferenciju za novinare i otela mu transparent na kome je pisalo „Krim je Rusija – Kosovo je Srbija“.  Tom prilikom je vređala poslanika Kostića, spočitavjući mu kako su Dveri ispod cenzusa i kako idalje ima masnicu od „nasilnika“ iz Dveri, na šta je Kostić odgovorio da je on narodni poslanik i da ima pravo da iskaže svoj politički stav u Narodnoj skupštini i da je ponašanje i njena osionost velika sramota za Narodnu skupštinu i srpski narod, pogotovo što na najvišem nivou prima fašistu Porošenka u ime države Srbije, čoveka koji ubija decu, čiji Banderovci marširaju Kijevom i koji su uništili preko 90 pravoslavnih hramova i spomenika oslobodiocima od fašizma iz Drugog svetskog rata.


Obezbeđenje Narodne skupštine je dobilo nalog da onemogući kretanje poslaniku Dveri i njegovim saradnicima dokle je god Porošenko u zgradi, što je skandal prve vrste, a predsednica Narodne skupštine Maja Gojković je i pretila saradnicima poslaničke grupe Dveri da mogu da „pokupe svoje radne knjižice“ odnosno da će da dobiti otkaz.


Dveri oštro protestuju zbog još jednog u nizu skandala Maje Gojković i traže njenu momentalnu ostavku.


 

Informativna služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: