Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери најоштрије осуђује данашње хапшење уредника портала ИН4С и „Борба“, Гојка Раичевића и Дражена Живковића које је спровео режим Мила Ђукановића.

     Под оптужбом да су извршили кривично дело изазивање панике, Раичевић и Живковић су ухапшени и одређен им је притвор. Ово је само још један у низу примера аутократске владавине Мила Ђукановића који покушава да угаси сваку слободну мисао у Црној Гори. Након што је Законом о слободи вероисповести припремио терен за отимање светиња Српској православној цркви у Црној Гори, након хапшења опозиционих политичара, сада је дошао ред и на хапшење новинара који су само пренели вест о експлозији у резиденцији црногорског председника.

Мило Ђукановић мора бити свестан да се народ Црне Горе пробудио, да је на улицама црногорских градова из дана у дан све више људи који се противе Закону о слободи вероисповести, а да је хапшење два новинара само додатно дизање тензије међу грађанима Црне Горе.

Хапшењем новинара Мило Ђукановић је још једном доказао да је политички брат близанац Александра Вучића, јер је њиховим режимима својствено покушавање гушења слободе мисли. У Ђукановићевом режиму новинари се хапсе, а у Вучићевом им се пале куће.

Због свега наведеног, апелујемо на режим у Црној Гори да одмах пусти из притвора Гојка Раичевића и Дражена Живковића и одбаци бесмислене оптужбе против двојице новинара.

 

Иван Костић, народни посланик и потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: