Покренут пети поступак против председника Двери Бошка Обрадовића

      Српски покрет Двери констатује да је у току судски прогон нашег Покрета од стране владајућег режима јер су у току прекршајни и кривични поступци против 20 чланова и присталица Двери, међу којима је и председник, као и председник и потпредседник Извршног одбора Двери. У питању су судски прогони везани за супротстављање изборној крађи на локалним изборима у Лучанима 2018. године, као и учешће на разним протестима и демонстрацијама у Београду 2019. и 2020. године.

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић већ има три судска поступка у Прекршајном суду у Београду за организацију протестне шетње на великом опозиционом митингу 13. априла и „Слободној зони“ испред Председништва 4. маја прошле године, као и протеста испред Народне скупштине 8. маја ове године, за шта га све терети Министарство унутрашњих послова. Са друге стране, пред Првим основним судом у Београду 17. новембра почиње суђење Бошку Обрадовићу и још тројици чланова Двери под оптужницом за учињено кривично дело насилничко понашање над Златибором Лончаром и Маријаном Ристичевићем, за које је запрећена казна од 6 месеци до пет година затвора.

Најновија вест је да је Бошко Обрадовић данас позван да да изјаву пред Основним јавним тужилаштвом у Чачку у својству осумњиченог за учињено кривично дело уништење и оштећење туђе ствари приликом кампање бојкота избора у Врању када је на лажној фасади у центру града спрејом исписао реч „БОЈКОТ“ и окачио папирну таблу са натписом ТРГ ВУЧИЋЕВИХ ЛАЖИ. И ова кривична пријава је само наставак политичког прогона од стране власти која жели да пошаље поруку грађанима да ће сваки вид побуне бити строго кажњен. Главни начин владавине овог режима је владање страхом и притискањем свакога ко покаже спремност да се супротстави једној недемократској и криминалној власти. Српски покрет Двери остаје посвећен опозиционом деловању и нећемо стати без обзира на све притиске и прогоне којима смо као Покрет изложени од стране актуелне власти. Све има свој крај па и владавина Александра Вучића и СНС, а онда ће сви они у државној управи и локалној самоуправи, полицији, тужилаштву и судству који су заиста кршили закон, крали и спроводили безакоње морати за то и да одговарају. Једини начин да у Србији дођемо до правде јесте лустрација – забрана бављења политиком и обављања јавних функција за оне који су се огрешили о закон и незаконито обогатили злоупотребљавајући службени положај.    
 

Инфослужба Двери