Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri u Moskvi kao deo delegacije iz Srbije

Naroda poslanica, Marija Janjušević učestvuje u Moskvi na Internacionalnom forumu pod nazivom „Razvoj parlamentarizma“.

U Moskvi se četvrtog i petog juna održava Internacionalni forum pod nazivom „Razvoj parlamentarizma“ u kojem učestvuje preko 550 poslanika iz 97 zemalja. Pored jednog predstavnika kojeg je delegirala predsednik skupštine, iz Srbije učestvuje i delegacija predvođena Draganom Trifković, direktorom Centra za geostrateške studije, u kojoj su Marija Janjušević, narodni poslanik Dveri, Slaviša Ristić, narodni poslanik i predsednik Pokreta Srba sa KiM „Otadžbina“ i jedini nezavisni narodni poslanik crnogorskog parlamenta Aleksandar Damjanović.




Forum je otvorio predsednik Ruske Dume Vjačeslav Volodin, a nakon njega su se obratili predsednici parlamenata iz država širom sveta. Centralna tema Foruma je kako članovi parlamenta mogu da unaprede interparlamentarnu saradnju u interesu boljeg života njihovih državljana, odnosno kako da na najbolji način predstavljaju one građane, koji su ih svojim glasom ovlastili da ih predstavljaju.


Dragana Trifković je kao šef delegacije u razgovoru sa zamenikom predsednika Ruske Dume g. Tolstojem naglasila koliko je važno da Srbija i ubuduće ima podršku u očuvanju Kosova i Metohije.




Narodni poslanik Dveri Marija Janjušević je nastavila razgovore o očuvanju porodice i merama podrške, započete sa poslanikom Ruske Dume Ingom Jumaševom prole godine na Svetskom kongresu porodica u Budimpešti. Ove godine razgovori su prošireni na temu bezbednosti žena i opštoj bezbednosti građana.


Delegacija Srbije ulestvuje u sesiji koja se odnosi na razvoj nacionalne legislative, zakonodavstvu u nacionalnom interesu i razmeni najboljih praksi harmonizacije.




Sledi obraćanje Marije Janjušević iz Dveri na ove teme, koje će u svojoj suštini, kako je najavila, istaći koliko je važno da srpske vlasti ne podlegnu pritisku i sačuvaju suverenitet Srbije, što znači da ni po koju cenu ne potpisuju pravno obavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovo i ne organizuju prevarantski referendum.


Na forumu je zapažen broj učesnika iz afričkih zemalja, dok su parlamentarci iz zapadne Evrope retki, ali ih ima. Takođe je registrovan određen broj poslanika Evropskog parlamenta.




Srpski pokret Dveri učešće u ovoj delegaciji posmatra kao još jednu u neprekidnom nizu aktivnosti u odbrani 15% srpske teritorije na KiM.


 

Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: