Српски Покрет Двери - Лого
Search

Градска организација Двери из Сремске Митровице и општинска из Горњег Милановца предале су захтеве својим локалним самоуправама да по једна од улица у тим градовима понесе назив „Јасеновачких жртава“. У исто време ОО Двери Петровац на Млави је својој локалној самоуправи поднела захтев да једна улица добије име „Хероја са Кошара“.

        Очигледно је да власт Српске напредне странке, која влада у овим али и скоро свим другим градовима у Србији, нема слуха да донесе овакве одлуке, што само говори о лицемерју исте. Наиме, цео врх СНС-а је користио филм „Дара из Јасеновца“ у сопствене маркетиншке сврхе, а са друге стране нису спремни ни да називе улица дају по српским жртвама. Подсећамо да је власт исте те странке одбила да усвоји и Резолуцију посланичке групе Двери о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ у Народној скупштини. Све нам то говори да је актуелни режим спреман на све у сврху пропаганде, али и мало тога да учини у реалном животу. Посебно је трагично што су у ту сврху спремни да користе како српске цивилне жртве, тако и оне који су свој живот дали за отаџбину.

То неће обесхрабрити Српски покрет Двери да настави да даје овакве и сличне предлоге, а ускоро ће сваки град у Србији добити захтеве да бар по једна улица у њима понесе називе „Јасеновачких жртава“ и „Хероја са Кошара“.

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: