Српски Покрет Двери - Лого
Search

Сви смо свесни да актуелни режим, у многим сегментима, директно ради на штету грађана Србије. Можда и највећи скандал међу свим  тим штетним одлукама је део из Закона о финансијској подршци породици са децом, а који се тиче дечијег додатка.


   Наиме, члан 26. став 1. овог закона, који је власт СНС-а усвојила у децембру 2017. године, а који је ступио на снагу у јулу 2018. године, каже: „Дечији додатак остварује један од родитеља који непосредно брине о детету, који је држављанин Републике Србије и има пребивалиште у Републици Србији или страни држављанин који има статус стално настањеног странца у Републици Србији за прво, друго, треће и четврто дете по реду рођења у породици, од дана поднетог захтева, под условима предвиђеним овим законом.“ Овакав члан закона је и више него скандалозан, поготово знајући да Србијом влада „бела куга“. Дакле, актуелни режим, уместо да повећа наталитет, он законски подстиче „белу кугу“. Из тог разлога тражимо хитну измену овог члана закона!

Овакав скандалозни пропис актуелног режима најбоље је на својој кожи осетила породица Виолете Сремац из Новог Сада, која није могла да оствари право на дечији додатак за своје пето дете уз образложење „да је ред рођења детета у породици већи од прописане границе“.

„Бела куга“ није проблем само Србије, већ и целе Европе. Али док, нпр. суседна Мађарска или Русија, налазе многобројне начине за борбу против таквог стања, актуелни режим у Србији чини све супротно. Посебно је лицемерно да је на недавно завршене изборе листа предвођена СНС-ом изашла са слоганом „за нашу децу“. Данас је очигледно да је то била само још једна фарса и превара актуелног режима.
 

 Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: