Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Vlastima u Srbiji ni 17. mart ništa ne znači

Na dan kada se sećamo Martovskog pogroma 2004, umesto dostojnog obeležavanja stravičnog stradanja jednog starog evropskog naroda na Kosovu i Metohiji na početku 21.veka, doživljavamo novo poniženje naših vlasti oličene u odluci Rukometnog saveza Srbije.

Na današnji dan pre 14 godina počeo je trodnevni šiptarski pir nad nezaštićenim srpskim, nealbanskim i nepodobnim albanskim stanovništvom na KiM  i njihovom imovinom, nad srpskim srednjovekovnim svetinjama, a sve u prisustvu i prećutnim saučestvovanjem međunarodne zajednice KFOR-a, UNMIK-a i KPS-a.


Ubijeno je 28 ljudi, proterano je oko 4.000 Srba, spaljeno je skoro 1.000 kuća i 35 manastira i crkava SPC, među kojima i zadužbina cara Dušana, Sveti Arhangeli kod Prizrena i Milutinova Bogorodica Ljeviška iz 13.veka, koja je tek nakon dve godine od stradanja stavljena na listu Svetske kulturne baštine od izuzetnog značaja.


Ne čudi što Evropa i svet koji su zatvarali oči i pred ovim stradanjem jednog drevnog evropskog naroda pokušavaju da minimalizuju sve ove događaje i posledice istog, pa s tim u vezi ne čudi i „kompromisno“ rešenje izvršnog odbora Evropske rukometne federacije da se predstojeći kvalifikacioni mečevi u Kragujevcu za juniorke za Svetsko prvenstvo održe bez nacionalnih simbola selekcija Srbije, Norveške, Slovačke i tzv. Kosova.


Međutim, odlukom Rukometnog saveza Srbije i ministra sporta Vanje Udovičića, vlast u Srbiji je opet saučesnik u još jednom nizu antiustavnih poteza koji vode ka priznavanju tzv. nezavisnog Kosova pristankom da se na teritoriji Republike Srbije održavaju mečevi bez nacionalnih obeležja zemalja koje imaju stolicu u UN i jedne samoproglašene, terorističke tvorevine koja je okupirala 15% teritorije ni manje ni više nego zemlje domaćina kvalifikacionih mečeva!


Ministar Udovičić i predsednik UO RSS Božidar Đurković direktno su prekršili član 7. Ustava i Zakon o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije i zbog toga tražimo njihove momentalne ostavke i reviziju odluke RSS o saglasnosti za održavanje ovih kvalifikacionih mečeva na teritoriji Republike Srbije.


Vlastima u Srbiji ni 17.mart ništa ne znači. Ako reprezentativni sport nije u funkciji zaštite državnih interesa, onda i nije reprezentativni sport. Dosta poniženja!



Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: