Српски Покрет Двери - Лого
Search

ГрО Српског покрета Двери у Врању најоштрије осуђује најновије притиске на независне новинаре који се усуђују да извештавају са догађаја које би режим најрадије да прикрије, или да их преко својих медија представи на начин на који то њему одговара.

            Данас се, наиме, на порталу VranjeNews појавила вест да су припадници МУП-а Србије у раним јутарњим часовима закуцали на врата породичног стана новинарке тог портала Милене Димић и обавестили је да је означена као организатор прошлонедељног протестног скупа и да се никако не појављује на данашњим протестима. Новинарка је, по њеним речима, са протеста извештавала са видно истакнутом новинарском акредитацијом.

            Свако ко је имао прилику да види прилог портала VranjeNews, могао је да се увери да је извештавање било апсолутно непристрасно, без икаквих сугестивних коментара и објашњења, практично само један пренос дешавања на еколошким протестима.

            То што режиму смета овакво објективно извештавање са протеста указује на чињеницу да се у нашој држави полако али сигурно истина ставља ван закона.

            Претње и застрашивања новинарке Милене Димић на вратима њеног породичног дома од стране припадника МУП-а само су блажи облик онога што се десило, рецимо новинару Милану Јовановићу, којем је запаљена кућа по налогу председника општине Гроцка, и јасно је да се оваквом тренду притисака мора стати на пут пре него што се деси да поново неком новинару буде угрожен живот. Такође је јасно да се то неће десити док год овај режим буде на власти и док год се не расформира систем у којем политичари шаљу уличаре и батинаше на грађане, а оне који би требало да грађане чувају, уместо да стану на пут батинашима, шаљу да прете новинарима и њиховим породицама.

            Овим путем изражавамо пуну подршку породици Димић, а све оне часне и поштене припаднике МУП-а (а знамо да их има у већем броју од режимских удворица) позивамо да дигну свој глас преко својих удружења и ограде се и осуде понашање својих колега и њихових налогодаваца.

 

 

Инфо служба ГрО Двери Врање

Фото: Vranje News

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: