Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српска листа, под директном контролом Александра Вучића, ипак је ушла у нову Владу тзв. Косова чији је премијер Аљбин Курти и као награду је добила две министарске фотеље.

     Да више нема никакве дилеме да је Александар Вучић на убрзаном путу потпуне издаје Косова и Метохије, показује и чињеница да је покрајински одбор Српске напредне странке са КиМ, тзв. Српска листа, постала део нове Владе Аљбина Куртија. Александар Вучић, преко својих партијских колега, може да прави договоре са свима, раније са Рамушем Харадинајем, а сада и са чувеним косовским сепаратистом Куртијем, само како би што пре испунио давно обећање дато страним менторима да ће признати независност Косова и Метохије.  Још трагичније делује изјава новог министра у Влади Аљбина Куртија, Далибора Јевтића, да Српска листа јесте у Влади, али да није у коалицији са Куртијем. Таква изјава, па макар она дошла и од министра у једној сепаратистичкој и непризнатој Влади, представља вређање интелигенције свих грађана Србије, а посебно представља увреду према свим српским жртвама настрадалим на Косову и Метохији.

   Улазак министара из тзв. Српске листе у Куртијеву Владу, у којој постоји и министар одбране, Антон Ћуни, правоснажно осуђен за убиство пет војника на Кошарама из заседе, потврда је да је и прича о суспензији преговора до укидања такси била само још једна обмана јавности у низу тактика за даљу предају Косова и Метохије у руке косовских Албанаца до коначног циља: столице тзв. Косова у УН. Да није тако, нико од представника Срба данас не би седео у тзв. Косовској влади, већ би био на, макар декларативним, позицијама званичног Београда, бранећи интерес Србије и српског народа на КиМ и сигурно не би учествовао у раду самопроглашених тзв. косовских институција, а нарочито не са правоснажно осуђеним крвницима српског народа.

Покрајински одбор Српског покрета Двери са Косова и Метохије се борио и увек ће се борити против политике која нашу јужну покрајину жели да одвоји од Србије, а што управо чини Александар Вучић преко својих партијских послушника из тзв. Српске листе.

 

ПО Двери за Косово и Метохију

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: