Српски Покрет Двери - Лого
Search

У уџбенику из биологије за 8. разред издавача „Клет“ и „Вулкан знање“ налазе се крајње спорни подаци који се тичу сексуалности. Лекција ,,Полни и родни идентитет“ доноси „нова знања“ о подели на полове и то – веровали или не – на мушки, женски пол и тзв. међупол.

       Иако сви знамо да постоје веома ретке генетске грешке са којима се људи рађају, овде је у питању нешто друго, а то је нова идеологија рода, односно прича о тзв. родном идентитету по којој постоје особе мушког рода, женског рода, трансродне особе и родно неутралне особе, уз уџбеничко објашњење да „временом свако од нас развија свој осећај припадности мушком или женском роду тј. свој родни идентитет, с тим да се пол и род не морају нужно поклапати код сваке особе“. Уз ово се родна равноправност уводи и у савремени српски језик кроз тзв. новоговор, што је као лингвистички недопустиво осудила САНУ, јер, на пример, жена која је спортски тренер никада не може бити тренерка или тренерица, што је назив за спортску опрему.

Издавач школских уџбеника дефинитивно не може сам писати шта год му падне на памет, већ се поставља питање улоге Министарства просвете и надлежних стручних комисија које све ово одобравају и које су права адреса за објашњење на ову тему, с обзиром да је овакав уџбеник већ у употреби.

Наставак пропаганде ове нове родне идеологије, по којој се пре подне можете осећати као мушко, поподне као женско, а увече као међупол, доноси министар Гордана Чомић, кроз три нова антиуставна закона која предлаже њено министарство, од којих је један управо Закон о родној равноправности, која не постоји као категорија у нашем Уставу. Наиме, Устав Србије не препознаје род већ само пол, а држава Србија већ има Закон о равноправности полова. Због тога још једном позивамо Гордану Чомић да повуче из даље процуреду овај, али и Закон о истополним заједницама и Закон о забрани дискриминације, јер су противуставни.

Све ово је такође повод да позовемо све породичне људе Србије да се без обзира на веру, нацију или страначку припадност у суботу, 15. маја, на Светски дан породице, саберемо у Београду испред Дома народне скупштине и изразимо свој протест против оваквих антипородичних закона које намеће актуелна власт. Дошло је време да сви заједно, без икаквих идеолошких и политичких разлика, станемо у одбрану традиционалних вредности, а против оваквих експеримената.
 
 

Инфослужба Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: