Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Zaustavite protest smanjenjem akcize, a ne hapšenjima

Protesti koji se širom Srbije organizuju od petka zbog previsoke cene goriva predstavljaju ozbiljno upozorenje aktuelnoj vlasti. Umesto da Vlada Srbije hitno razmotri smanjenje akciza, vladajući režim šalje policajce na nezadovoljne građane.

Jučerašnji dan je protekao u pretnjama vlasti, hapšenjima demonstranata (samo u Čačku je privedeno 17 ljudi) i pokušaju da se građani koji protestuju zastraše i protest prekine. Suštinsko pitanje je zašto nema odgovora Vlade Srbije na predlog o smanjenju akcize na gorivo i zašto nas naša sopstvena država pljačka?


Zašto su akcize u Srbiji tako visoke i čine 53-55% cene goriva – kada tako dobro ekonomski stojimo, kako kaže naša vlast? Kako su cene goriva po litru u okruženju za 35-45 dinara manje? Zašto je cena goriva u Srbiji samo u poslednjih pola godine poskupela u proseku 10 dinara? Umesto da odgovori na ova jednostavna pitanja, predsednik koristi i ovu priliku da svoje političke protivnike naziva ludacima, batinašima i secikesama, što je nezabeleženo obraćanje građanima jednog predsednika države.


Srpski pokret Dveri nije organizator pomenutih protesta, ali smo pružili podršku protestu u petak i opravdanim zahtevima nezadovoljnih sugrađana širom Srbije. Apsolutno se zalažemo za mirne i dostojanstvene proteste, propuštanje hitnih slučajeva na blokadama i ne dozvoljavanje režimu da ubaci provokatore koji bi obesmislili proteste i mislimo da je u ovom trenutku bolje da se zadrži prvobitno vreme protesta od 17 do 18 časova i da građani koji protestuju treba da izađu pred vlast sa jasnim zahtevima i rokom, inače će se protesti razvodniti. Građani imaju pravo na neposlušnost kada vladajući režim pređe sve granice.



Informativna služba Srpskog pokreta Dveri 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: