Српски Покрет Двери - Лого
Search

Режимски Кризни штаб и актуелна власт су очигледно изгубили све конце, како у управљању епидемијом корона вируса, тако и са мерама које се тичу привреде.

       Поједини чланови режимског Крижног штаба су већ једном признали да су лажирали број заражених и умрлих од КОВИД-19, а сада постоје озбиљне сумње да то поново раде јер и сами говоре да је ситуација никада гора по питању броја заражених. Наравно да тако нешто не би било могуће без одобрења актуелне власти, коју муче друге проблеми, а то је обрачун криминалних кланова унутар СНС-а.

Чињеница је да су здравствене установе, услед политичких а не стручних одлука, пред пуцањем. Оне су све пуније, људи умиру од корона вируса, али и других болести, чија су лечења пала у други план због пандемије. И док режимски Кризни штаб сваки час тражи пооштравање мера и додатно затварање грађана, кафића и ресторана, у Београду се несметано одржавају концерти, а скијалишта којима управља држава раде у пуном капацитету, са хиљадама гостију. Све ово говори о лицемерству чланова режимског Кризног штаба у који су грађани апсолутно изгубили поверење, што говори и слаб одзив за вакцинацију упркос вишемесечној пропаганди власти.

Са друге стране, власт не интересује здравље грађана Србије, већ само сопствени рејтинг. Од доношења популистичких, неселективних економских мера нико није имао користи, проблеми у привреди су остали, па чак и погоршани. Многи мали предузетници, од власника кафића до разних занатских радњи биће приморани да затворе своје фирме, јер не могу да раде нормално, а дажбине морају да плаћају исто као и пре пандемије.

По последњи пут позивамо актуелну власт и режимски Кризни штаб да се озбиљно укључе у решавање како привредних, тако и проблема изазваних пандемијом КОВИД-19, али без популизма и не на основу дневнополитичких потреба власти, као до сада. У супротном, нека поднесу оставке и препусте решавање проблема одговорним људима.

Инфослужба Двери

*Извор фотографије: ФОНЕТ/Слободан Миљевић

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: