Српски Покрет Двери - Лого
Search
Formiranje asocijacije porodičnih organizacija je nužnost

U Narodnoj skupštini održan sastanak relevantnih organizacija koje se bave porodičnom i populacionom politikom i usvojena inicijativa za formiranje asocijacije ovih udruženja u narednom periodu.

Predsednik Dveri je istakao da je formiranje asocijacije nužnost kako bi se u budućnosti moglo uticati na zakone koji se donose u ovoj oblasti i kako bi se glas svih koji se bave porodičnom politikom i borbom protiv bele kuge jače čuo.


On je istakao da treba podržati svaki pomak u pravcu zakonskog regulisanja i pomoći porodicama ali da ove organizacije nisu zadovoljne rezultatima Vlade u tom pogledu.




„Status porodične politike je nezadovoljavajući jer nemamo posebno ministarstvo“ – istakao je Obradović, i dodao da će Dveri uvek zagovarati interese i ciljeve organizacija koje se bave zaštitom i promocijom porodice u parlamentu.


Kako je istakao, danas nema važnije teme od ove i zato svi koji se njome bave treba da sarađuju.


Sastanku su prisustvovale organizacije: Opstanak, Kolevka je najveće prostranstvo, Brak i porodica, Centar za bebe, Mamin san, Pravoslavni roditelj, Centar za život, Pomoć porodici, a inicijativu za osnivanje asocijacije su podržali i Tri plus, UPP Malo Crniće, Bela kuga.


 

Informativna služba Dveri


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: