Српски Покрет Двери - Лого
Search
GIK proglasio konačne rezultate Gradskih izbora, iako nije odlučeno o brojnim prigovorima

Protekle izbore za izbor odbornika Skupštine grada Beograda pratio je brutalan teror izborne mašinerije SNS. Na ovim izborima, vlast je demonstrirala brojne tehnike izbornih manipulacija koje su sprovedene u ime i za račun Vučićeve lične vlasti. Naša izborna lista je imala poseban tretman, jer je jedini Vučićev nalog bio da izborna lista pod rednim brojem 7 ne sme proći!

Srpski pokret Dveri obaveštava Beograđane da gradski izbori još uvek nisu okončani. GIK je proglasio izborne rezultate, ali naši predstavnici u komisiji su glasali protiv njihovog proglašenja. Na dnevnom redu GIK nalazi se i veliki broj prigovora opozicije, međutim, zbog raspuštanja proširenog sastava ovog organa, nećemo imati poptun uvid u njegov rad i poštovanje izbornih zakona i pravila. Osnovano sumnjamo u zakonitost i pravilnost rada ovog organa.


Iako vlast slavodobitno demonstrira svoju lažnu snagu, kiti se izbornim rezultatom postignutim: uvođenjem lažnih izbornih lista u izborni proces, agresivnom i neviđenom medijskom satanizacijom naše izborne liste i ugrožavanjem sigurnosti Boška Obradovića i njegove porodice, pred Gradskom izbornom komisijom se još uvek  nalazi veliki broj prigovora o kojima nije odlučeno. Naša izborna lista je podnela oko 60 prigovora na radnje i propuštanja organa za sprovođenje izbora, a tražili smo i uvid u izborni materijal i dostavu overenih fotokopija zapisnika o radu biračkih odbora sa svih biračkim mesta u Beogradu. Nakon uvida u ovu dokumentaciju, preduzećemo sve druge  zakonske radnje i mere koje nam stoje na raspolaganju.


Za sada, još uvek nam nije omogućen uvid u birački materijal, iako smo zahtev odmah podneli. GIK je bez čitanja na sednici odbio već 77 prigovora, što opravdava našu sumnju da je bilo izborne krađe.


Dakle, mi se nismo predali, nismo posustali i uprkos teroru izborne mašinerije SNS, nikada nećemo odustati. Građani Beograda mogu očekivati nastavak naše borbe.


Informativna služba Dveri

 


         


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: